reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky a těstovinami

  • 2 kuřecí ořezy
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 1 menší celer
  • sůl, pepř, Vegeta

Knedlíčky

  • 300 g kuřecích jater
  • 1 vejce
  • 4–5 stroužků česneku
  • majoránka
  • sůl, pepř
  • strouhanka na zahuštění

a těstoviny nebo domácí nudle.

Do tlakového hrnce dáme 3 až 4 litry studené vody, do které vložíme kuřecí ořezy, mrkev, petržel a celer. Vaříme, dokud vše nezměkne. Asi po 30  až 45 minutách vyjmeme z hrnce. Ořez obereme a maso s mrkví nakrájenou na kostky vložíme zpět do vývaru. Dochutíme Vegetou, solí a pepřem.

Kuřecí játra očistíme a oškrábeme. Přidáme vejce, česnek, majoránku, sůl, pepř a strouhanku na zahuštění. Z hmoty tvarujeme knedlíčky, které následně vložíme do hotového vývaru, kde je vaříme pět až deset minut.

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-0 [On-line 20.4.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.