- 1 vejce
- kuřecí drůbky a maso 1/2 kg
- 1 drůbeží bujon (doporučujeme vývar)
- kořenová zelenina do polévky
- dětská krupice 150 g
- petrželová nať 1 svazek
Maso a kostku dáme vařit do studené vody. Přivedeme k varu a stáhneme na minimum. Mezitím si připravíme krupicové noky. Rozklepneme vajíčko do hrníčku, přidáme krupici a nasekanou petrželku, umícháme a necháme odstát. Lžící tvoříme noky, které vaříme zvlášť ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou.
Uschováme je v misce. Vývar s masem scedíme, do čistého vývaru přidáme kořenovou zeleninu a vaříme dál doměkka. Přidáme nakrájené maso a nakonec v polévce prohřejeme uvařené noky.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-s-krupicovymi-noky [On-line 14.10.20110]
Poslední tip, trik či komentář