4 porce
- 30 dkg kuřecích prsíček
- 20 dkg mrkve
- 15 dkg celerové natě
- 15 dkg kořene petržele
- 10 dkg zelí
- 10 dkg cibule
- 10 dkg cuket
- 10 dkg kedlubny
- 10 dkg másla
- 1 dl oleje
- sůl
- pepř
- 1 svazek petrželové natě
- 1 svazek rozmarýny
- 1 svazek pažitky
Kuřecí prsíčka rozevřeme a nakrájíme na větší plátky. Přikryjeme je fólií a mírně naklepeme.
Podusíme polovinu připraveného množství mrkve, kořen petržele a celer. Podušenou zeleninovou směsí naplníme maso.
Plátky kuřecího masa osolíme, posypeme barevným pepřem a položíme na ně několik lístků rozmarýny.
Uvařenou zeleninu také mírně osolíme a položíme na maso. Plátky masa stočíme a propíchneme párátkem, aby se závitky nerozpadaly. Rozpálíme olej a závitky pečeme na středně horké plotně po dobu 10-15 minut tak, aby byly důkladně opečené ze všech stran.
Rozpustíme 6-8 dkg másla a začneme na něm dusit zelí. Osolíme, aby zelí pustilo vlastní štávu a aby co nejdříve změklo. Po několika minutách přihodíme mrkev. Opepříme a přihodíme lístky petrželové natě. Potom přidáme kedlubnu a cibuli. Cukety necháme až nakonec, protože je stačí podusit jenom krátce. Přihodíme nakrájenou rozmarýnu a pažitku. Několik minut povaříme a můžeme podávat.
Zeleninovou přílohu vytvarujeme pomocí kolečka. Z kuřecích závitků odstraníme párátka, rozřízneme je na polovinu a položíme na vrch zeleninové věžičky. Nakonec ozdobíme petrželovou natí, rozmarýnou, mletým pepřem a několika kapkami olivového oleje.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3624
Poslední tip, trik či komentář