reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kůzlečí s kopřivovo – mandlovou nádivkou (Jehněčí se špenátovo – mandlovou nádivkou)

  • 2 kg kůzlečí (jehněčí) kýty

na nádivku:

  • 4 starší housky
    250 ml mléka
    200 g másla
    100 g mandlí
    200 g kopřiv (špenátu)
    3 bílky
    3 žloutky
    1 vejce
    strouhanka
    petrželka
    muškátový květ
    sůl
    pepř

Maso (kůzlečí nebo jehněčí) rozkrájíme na plát a přes potravinářskou fólii ho rozklepeme do co největší plochy. Položíme na alobal, lehce osolíme, opepříme a přidáme nádivku. Tu si připravíme takto: kostičky housky opečeme na plechu v troubě, předehřáté na 160 stupňů, a po zchladnutí je zvlhčíme mlékem. Opatrně přimícháme našlehané máslo se žloutky, do kterého jsme ještě přidali celé vejce, sůl, pepř a trochu muškátového květu. Přisypeme plátky mandlí, nasekané kopřivy nebo špenát a petrželku a podle potřeby strouhanku. Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků. Maso s nádivkou smotáme i s alobalem do úhledného válečku a převážeme provázkem. V pekáčku podlijeme trochou vody a pečeme hodinu a půl na 160 stupňů.
Podáváme nejlépe s novým bramborem a dušeným listovým špenátem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/112-kuzleci-s-koprivovo-mandlovou-nadivkou-jehneci-se-spenatovo-mandlovou-nadivkou/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.