Potřebujeme:
- 200 g jáhel,
- 1 středně velký květák,
- 2 bílky,
- 4 lžíce strouhanky,
- sušené provensálské koření,
- řepkový olej na smažení,
- sůl, pepř
Na dip:
- zakysanou smetanu,
- česnek, pažitku
Jáhly dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Mezi tím nakrájíme květák nadrobno. Uvařené jáhly přendáme do kutru. Přidáme nakrájený květák a krátce rozmixujeme. Rozmixovanou směs dáme do mísy. Přidáme bílky a strouhanku. Dochutíme provensálským kořením, solí a pepřem. Tvarujeme placičky a smažíme je na rozpáleném oleji. Skládáme je na talíř s papírovou utěrkou. Smícháme dip ze zakysané smetany, drceného česneku a posekané pažitky a podáváme s placičkami.
Zdroj: Květákové placičky; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kvetakove-placicky-3-11-2014.html [On-line 08.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář