reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jahodový sorbet s mátou

Ingredience:

  • zmražené jahody
  • čerstvá máta
  • třtinový cukr
  • hořká čokoláda na vaření (200 g)
  • smetana ke šlehání (300 ml)
  • třtinový cukr
  • 3 vejce
  • rum

Zmražené jahody rozmixujeme s mátou a s cukrem. Podáváme zastudena ve sklenici s lístkem máty.

Čokotečka: Čokoládu nalámejte do žáruvzdorné mísy, posaďte ji na hrnec s vroucí vodou a za občasného míchání nechte rozpustit. Můžeme přilít trochu rumu pro chuť.Bílky ušlehejte dotuha, přidejte cukr a vymíchejte do tuhé a lesklé hmoty. K mírně zchladlé čokoládě přidejte 60 ml smetany, všechny žloutky a opatrně promíchejte. Nakonec do směsi po částech vmíchejte tuhé bílky. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha a opět ji po částech a opatrně vmíchejte k čokoládové pěně. Hotovou pěnu rozdělte do čtyř pohárků o objemu asi 250 ml a dejte ji na minimálně 3–4 hodiny chladit. Nejlépe však přes noc.

Zdroj: Jahodový sorbet s mátou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jahodovy-sorbet-s-matou  [On-line 07.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.