- 500 g kysaného zelí
500 g brambor
1 l vývaru
0,5 l smetany na vaření
50 g másla
1 cibule
50 g hladké mouky
300 g klobásy
250 g kysané smetany
bobkový list
nové koření
celý pepř
mletý kmín
sůl
Kostičky brambor uvaříme v osolené vodě, tu slijeme a přidáme do ní kysané zelí, vývar, nové koření, pepř a bobkový list. Vaříme tak dlouho, dokud zelí nezměkne, poté přilijeme smetanu, necháme krátce provařit a za stálého míchání zahustíme jíškou, kterou jsme připravili z na másle orestované cibulky a mouky. Přidáme uvařené brambory, mletý kmín a opět přivedeme k varu. Dochutíme solí a případně nálevem, který jsme slili z kysaného zelí, přidáme na kousky nakrájenou klobásu, a na závěr ještě jednou provaříme. Podáváme s kysanou smetanou a nasekanou pažitkou.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/219-kyselica-s-klobasou/
Poslední tip, trik či komentář