reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kyselica s klobásou

  • 500 g kysaného zelí
    500 g brambor
    1 l vývaru
    0,5 l smetany na vaření
    50 g másla
    1 cibule
    50 g hladké mouky
    300 g klobásy
    250 g kysané smetany
    bobkový list
    nové koření
    celý pepř
    mletý kmín
    sůl

Kostičky brambor uvaříme v osolené vodě, tu slijeme a přidáme do ní kysané zelí, vývar, nové koření, pepř a bobkový list. Vaříme tak dlouho, dokud zelí nezměkne, poté přilijeme smetanu, necháme krátce provařit a za stálého míchání zahustíme jíškou, kterou jsme připravili z na másle orestované cibulky a mouky. Přidáme uvařené brambory, mletý kmín a opět přivedeme k varu. Dochutíme solí a případně nálevem, který jsme slili z kysaného zelí, přidáme na kousky nakrájenou klobásu, a na závěr ještě jednou provaříme. Podáváme s kysanou smetanou a nasekanou pažitkou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/219-kyselica-s-klobasou/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.