- kysané zelí 0.5 sáčku
- voda 1.5 l
- česnek 3 stroužky
- kmín 1 lžička
- sůl 1 lžička
- nové koření 3 kuličky
- celý pepř
- bobkový list 3 kusy
- pikantní moravská klobása 2 kusy
- mléko 250 ml
- smetana 100 ml
- majoránka 1 špetka
- vejce 1 kus
- anglická slanina 3 plátky
Zelí i s nálevem a vodou dáme do hrnce, přidáme koření, klobásu vcelku, česnek a vaříme asi 20min. Přidáme mléko, necháme projít varem asi 10 min., potom zahustíme smetanou. Do hotové polévky přidáme rozšlehané vejce a opraženou, na kostky nakrájenou anglickou slaninu. Dochutíme solí a majoránkou.
Zdroj: Kyselice, Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kyselica [On-line 25.2.2012]
Poslední tip, trik či komentář