reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Labutě z odpalovaného těsta

Ingredience

  • máslo 100 g
  • polohrubá mouka 150 g
  • vejce 3 kusy
  • sáček vanilkového cukru 1 kus
  • špetka soli 1 dávka
  • mléko 350 ml
  • cukr 50 g
  • máslo 100 g
  • rum 35 ml
  • moučkový cukr 2 lžíce
  • voda 250 ml

mousse au chocolat

  • hořká čokoláda 70 % 120 g
  • instantní káva rozmíchaná v troše vody 1 lžička
  • máslo 30 g
  • velká vejce 2 kusy
  • cukr 40 g
  • půl lžíce vanilkového aromatu 1 dávka
  • smetana ke šlehání 1 dávka
  • lískové oříšky na posyp 1 hrst
  • trocha rumu 1 dávka
  • ztužovač šlehačky 1 dávka

Do středně velkého hrnce dáme vařit máslo, sůl a 250 ml vody. Snížíme plamen a přidáváme a mícháme mouku, až nám vznikne těsto. Necháme je zchladnout a ručním šlehačem do něj zašleháváme vajíčka. Rozehřejeme si máslo a potřeme jím plech. Těsto dáme do cukrářského sáčku a tvoříme jím na plech kolečka a na druhý plech labutí krky (tvar otazníku). Do trouby vložíme hrnec s horkou vodou a dáme péct oba plechy na 190 stupňů. Krky vyndáváme po 20 minutách, kolečka po 45–50 minutách. Po vyndání postříkáme vodou.
Mezitím připravíme krém. Do vychladlého vanilkového pudinku všleháme změklé máslo a rum. Nanášíme na spodní část rozříznutého upečeného kolečka. Horní část rozřízneme na půl a posadíme do krému našikmo. Do přední části zapíchneme krk. Potřeme bud cukrovou polevou z moučkového cukru, mléka, másla a rumu nebo jen posypeme moučkovým cukrem. Dáme ztuhnout do ledničky.

Mousse au chocolat

Čokoládu rozpustíme s máslem, kávou a kapkou rumu ve vodní lázni. Necháme zchladnout. Poté metličkou zamícháme žloutky, aroma, našlehané bílky s cukrem a pár lžic z našlehané šlehačky. Zbytek šlehačky smícháme s půlkou balení ztužovače.
Do sklenice dáme čokoládovou pěnu, ozdobíme šlehačkou a posypeme oříšky, fantazii se meze nekladou. Dáme ztuhnout do ledničky na několik hodin, nejlépe přes noc.

Zdroj: Labutě z odpalovaného těsta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/labute-z-odpalovaneho-testa-mousse-au-chocolat [On-line 18.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.