Těsto
- ½ kg hladké pšeničné mouky
- 2 lžíce žitné mouky
- 1 lžíce rostlinného oleje
- teplé mléko
- 1 vejce
- sůl
- voda
Náplň
- spařený a namletý listový špenát
- tvaroh nebo ricotta
- sůl
Na podávání
- parmezán
- přepuštěné máslo
Z ingrediencí na těsto vypracujeme tuhé hladké těsto, které zakryté utěrkou necháme odležet při pokojové teplotě půl hodiny.
Náplň připravíme smícháním špenátu s ricottou, ochutíme solí.
Těsto vkládáme do strojku na těstoviny a tvarujeme tenké pláty, z nichž vykrajujeme kolečka o průměru asi 8 cm, střed poklademe lžičkou špenátové směsi, přeložíme napůl a kraje umáčkneme. Vkládáme do vařící se vody. Vaříme 8−10 minut.
Podáváme se strouhaným parmezánem a přeléváme přepuštěným máslem.
Pozn.: Pokud nemáme strojek na těstoviny, těsto vyvalujeme válečkem.
Zdroj: Ladinské ravioly se špenátem – Schlutzkrapfen; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1388-ladinske-ravioly-se-spenatem-schlutzkrapfen/ [On-line 01.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář