Potřebujeme:
- balíček mraženého listového špenátu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíci rozpuštěného másla
- 2 vejce
- 100 g sýru Ricotta
- špetku muškátového květu
- špetku zázvoru
- 100 ml mléka se smetanou
- 5 plátků polotvrdé veky
- černý mletý pepř
- sůl
Veku nakrájíme na centimetrové kostičky a pokropíme smetanou. Na másle zpěníme drobně nasekaný česnek, přidáme kusy mraženého špenátu, osolíme, opepříme, podusíme a dáme do studené misky, aby rychle vychladl. Ze špenátu vymačkáme vodu a nakrájíme ho, z veky slijeme zbytek nevsáknuté smetany a smícháme je se špenátem, přidáme Ricottu, špetku muškátu, zázvor a vejce. Směs zpracujeme na tužší těsto (v případě potřeby přisypeme strouhanku). Z těsta uhněteme v mokrých dlaních koule, které odpovídají velikosti zapékacích mističek. Mističky dobře vymastíme máslem, položíme do nich knedlíčky a dáme je na plechu do vyhřáté trouby. Pečeme 25-30 minut při 170°C.
Zdroj: Lahodné špenátové knedlíčky; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/lahodne-spenatove-knedlicky.html [On-line 13.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář