reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové na jalovci od Karla IV.

Potřebujeme:

  • 1 kg vepřové krkovice bez kosti
  • 200 ml vývaru
  • 150 ml červeného vína
  • 1 lžíci medu
  • 1 lžíci vepřového sádla
  • 2 cibule
  • 15 kuliček jalovce
  • 10 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžičku sušeného tymiánu
  • gin
  • sůl

Očištěnou krkovičku „prošpikujeme“ na povrchu 10 kuličkami jalovčinek. Zbytek jalovce rozdrtíme s novým kořením, tymiánem, pepřem a solí a vetřeme směs koření do masa ze všech stran. Maso převážeme provázkem. V hrnečku svaříme červené víno s medem. V pekáčku na rozpáleném sádle ze všech stran zprudka blanšírujeme krkovičku, dokud se maso nezatáhne. Mezitím rozpálíme troubu na 220°C. K masu do pekáčku dáme čtyři půlky oloupané cibule, podlijeme vývarem, přidáme bobkový list, přikryjeme poklicí nebo alobalem a dusíme 45 minut. Maso pak odkryjeme, přelijeme částí vína smíchaného s medem a pečeme dalších 35 minut na 180°C. Průběžně přeléváme zbytkem vína a podle potřeby podléváme vývarem. Změklou krkovičku rozvážeme, necháme mírně vychladnout a krájíme na plátky. Podáváme se špenátovými knedlíčky.

Zdroj: Vepřové na jalovci od Karla IV.; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/veprove-na-jalovci-od-karla-iv.html [On-line 13.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.