Suroviny
Na korpus:
- hladká mouka 200 g
- vejce 4 ks
- cukr moučka 200 g
- olej 1dl
Na pudink:
- vanilkový pudink 2 ks
- mléko 1 l
- cukr 2 lžíce
- zakysaná smetana 650 ml
- vanilkový cukr 2 sáčky
- kousek čokolády na posyp
Umícháme si směs na korpus, uvaříme si pudink, vymažeme si plech a můžeme začít. Směs na korpus nalijeme do vymazaného plechu a zalijeme to uvařeným pudinkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 15–20 minut, během pečení si připravíme v misce zakysanou smetanu, kterou smícháme s vanilkovým cukrem, a jakmile korpus vytáhneme z trouby, rovnoměrně naneseme zakysanou smetanu a necháme to v chladu ztuhnout – až pak posypeme nastrouhanou čokoládou.
Zdroj: Landecké hory doly; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/landecke-hory-doly [On-line 20.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář