4 porce
- 4 db langustích ocasů
- 25 dkg rýže basmat
- 12 dkg divoké rýže
- 3 kalifornské papriky ve třech barvách (od každé barvy 1 ks)
- 10 dkg másla
- 1 dl brandy
- 1 svazeček petržele
- 1 dl olivového oleje
- ½ hlavičky česneku
- 6 dl smetany
- 0,5 dl sójové omáčky
- tabasco podle chuti
- mouka
- sůl
- pepř
Langustí maso vytáhneme z krunýře a odstraníme vnitřnosti.
Rýži uvaříme v hojném množství vody. Rýži basmat bude stačit 10 minut, zatímco divokou rýži je třeba vařit 15-20 minut.
Připravíme si pilaf: papriky rozkrájíme na kostičky, orestujeme je na olivovém oleji, přidáme k nim oba druhy vařené rýže a máslo. Osolíme, opepříme a celé dobře promícháme.
Langustí krunýř v olivovém oleji na sporém plameni dobře propečeme, načež jej dáme stranou, protože krunýř budeme potřebovat až při podávání.
Račí maso nakrájíme na kostičky, obalíme v mouce a opečeme na vydatném ohni. Přidáme česnek, sójovou omáčku, tabasco, zalijeme smetanou a vaříme tak dlouho, dokud nám nevznikne hustší omáčka.
Pilaf potom na talíři tvarujeme pomocí kolečka. Na něj umístíme opatrně zohýbaný račí krunýř a do něho pak naběračkou dávkujeme ragú z langustího masa.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3747
Poslední tip, trik či komentář