reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Langusta s pilafem z divoké rýže v krémové omáčce tabasco

4 porce

  • 4 db langustích ocasů
  • 25 dkg rýže basmat
  • 12 dkg divoké rýže
  • 3 kalifornské papriky ve třech barvách (od každé barvy 1 ks)
  • 10 dkg másla
  • 1 dl brandy
  • 1 svazeček petržele
  • 1 dl olivového oleje
  • ½ hlavičky česneku
  • 6 dl smetany
  • 0,5 dl sójové omáčky
  • tabasco podle chuti
  • mouka
  • sůl
  • pepř

Langustí maso vytáhneme z krunýře a odstraníme vnitřnosti.

Rýži uvaříme v hojném množství vody. Rýži basmat bude stačit 10 minut, zatímco divokou rýži je třeba vařit 15-20 minut.

Připravíme si pilaf: papriky rozkrájíme na kostičky, orestujeme je na olivovém oleji, přidáme k nim oba druhy vařené rýže a máslo. Osolíme, opepříme a celé dobře promícháme.

Langustí krunýř v olivovém oleji na sporém plameni dobře propečeme, načež jej dáme stranou, protože krunýř budeme potřebovat až při podávání.

Račí maso nakrájíme na kostičky, obalíme v mouce a opečeme na vydatném ohni. Přidáme česnek, sójovou omáčku, tabasco, zalijeme smetanou a vaříme tak dlouho, dokud nám nevznikne hustší omáčka.

Pilaf potom na talíři tvarujeme pomocí kolečka. Na něj umístíme opatrně zohýbaný račí krunýř a do něho pak naběračkou dávkujeme ragú z langustího masa.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3747

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.