reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lanýže z bílé čokolády

  • 230 g bílé čokolády
  • 2 lžíce másla
  • 5 lžic šlehačky
  • 1 lžíce citronového nebo pomerančového likéru

Ingredience na polevu:

  • 100 g bílé čokolády

Máslo a šlehačku přivedeme za stálého míchání k varu a asi minutu povaříme. Hrnec odstavíme, nalámeme do něj čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí a nespojí v hmotu. Vylijeme na pekáček vyložený pečicím papírem a uložíme na dvě hodiny do chladu. Poté lžičkou vylamujeme kousky hmoty a modelujeme kuličky. Dáme opět asi na 30 minut vychladit. Poté máčíme v polevě (rozpuštěné ve vodní lázni). Necháme ztuhnout. Podáváme jako sladkou tečku ke kávě nebo čaji.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladove-souffle-lanyze [On-line 13.2.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.