- 230 g bílé čokolády
- 2 lžíce másla
- 5 lžic šlehačky
- 1 lžíce citronového nebo pomerančového likéru
Ingredience na polevu:
- 100 g bílé čokolády
Máslo a šlehačku přivedeme za stálého míchání k varu a asi minutu povaříme. Hrnec odstavíme, nalámeme do něj čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí a nespojí v hmotu. Vylijeme na pekáček vyložený pečicím papírem a uložíme na dvě hodiny do chladu. Poté lžičkou vylamujeme kousky hmoty a modelujeme kuličky. Dáme opět asi na 30 minut vychladit. Poté máčíme v polevě (rozpuštěné ve vodní lázni). Necháme ztuhnout. Podáváme jako sladkou tečku ke kávě nebo čaji.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladove-souffle-lanyze [On-line 13.2.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář