reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lax med citron peppar, hollandaisesås, gräslök potatis

Ingredience

  • losos 1 kg
  • citronový pepř 1 dávka
  • brambory 1 kg
  • pažitka 1 svazek
  • uzené maso 300 g
  • smetana 33% 1 kelímek
  • eidam 50 g
  • sůl 1 špetka
  • cukr 1 špetka

1. Lososa naporcujeme na dvěstěgramové porce a posypeme ze všech stran citronovým pepřem, můžeme též mírně osolit. (Pokud nemáme toto koření, můžeme opeřit a zakapat citronovou šťávou.) Kousky ryby upečeme v troubě zahřáté na 200 stupňů asi dvacet minut.

2. Oloupené uvařené brambory mírně rozšťoucháme a smícháme s nakrájenou pažitkou a uzeným masem. Osolíme, opepříme.

3. Na falešnou holandskou omáčku si mírně povaříme smetanu, osolíme, přidáme lžičku cukru a citronového pepře, nastrouhaný eidam (lépe 45%) a necháme rozpustit.

4. Brambory servírujeme pomocí naběračky na kopečky, na talíř nalijeme sýrovou omáčku a na ni položíme lososa. Dozdobíme snítkou pažitky.

Zdroj: Lax med citron peppar, hollandaisesås, gräslök potatis; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lax-med-citron-peppar-hollandaisesas-graesloek-potatis [On-line 05.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.