Potřebujeme:
- 300 g kroužků kalamárů
- 50 g hladké mouky
- 50 g kukuřičného škrobu
- 2 vaječné bílky
- ½ prášku do pečiva
- 3 lžíce mléka
- 1 lžíci citronové šťávy
- 1 lžičku worcestrové omáčky
- sůl
- olej
Všechny suché ingredience (mouka, škrob, prášek do pečiva, sůl) smícháme v misce, pak přidáme našlehané bílky, mléko, worcestr, citronovou šťávu a smícháme do těstíčka. V těstíčku obalujeme kroužky kalamárů a smažíme v horkém oleji do zlatova. Na ubrousku odsajeme zbytečný olej a podáváme s vychlazeným vlašským salátem.
Zdroj: Lehce pikantní kalamáry obalované v těstíčku; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/lehce-pikantni-kalamary-obalovane-v-testicku.html [On-line 03.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář