- sůl
- olivový olej 2 lžíce
- mrkev 1
- česnek 3 stroužky
- máslo 200 g
- voda 1 lžíce
- slunečnicová semínka 1 hrst
- 4 druhy salátů – lollo rosso, lollo bianco, ledový, rukola 4 g
- červené zelí 1
- dýňová semínka 1 hrst
- ocet balsamico 1 lžíce
- koření na salát 1 balení
- pancetta 5 g
- ovčí sýr 200 g
- malé bagetky nebo banketky 5
- bylinky (provensálské, italské) nebo sáček sušených 1 svazek
Natrháme všechny druhy salátu na drobnější kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky, červené zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrouháme. Salát promícháme, přidáme olej, ocet, sůl, vodu, koření a vše řádně promícháme. Nakonec přisypeme lehce nasucho opražená dýňová a slunečnicová semínka.
Poté si v misce povolíme máslo, přidáme drobně nasekané bylinky, sůl, utřený česnek a promícháme. Na plátky nakrájené pečivo potíráme bylinkovým máslem a před podáváním je lehce rozpečeme s pancettou a sýrem.
Na tenké plátky nakrájenou pancettu dáme opéct do vyhřáté trouby (230 °C) a po třech minutách vyjmeme. Na kraj položíme nakrájený ovčí sýr (jedna kostka), zabalíme do slaniny, zpevníme párátkem a necháme v troubě rozpéct.
Doprostřed talíře položíme salát, navrch roličky pancetty, pokapeme balsamicem a přidáme rozpečené banketky.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lehky-salat-s-pancettou-ovcim-syrem [On-line 20.10.2011]
Poslední tip, trik či komentář