Ingredience
- vanička kuřecího masa (nejlépe prsa) 500 g
- pepř a sůl 1 špetka
- oblíbené koření 1 dávka
Na salát:
- Těstoviny
- kukuřice,
- paprika,
- rajče,
- okurka,
- ledový salát,
- sýr na strouhání
- majonéza light nebo bílý jogurt
- polévkové koření,
- špetka cukru
- Na bramborákové těsto:
- brambory
- česnek dle chuti
- 2 vajíčka
- mouka
- majoránka,
- pepř a sůl
- olej na smažení
1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme vystydnout a přidáme nakrájenou zeleninu dle vlastního výběru, aby byl salát hezky barevný. Přidáme majonézu nebo jogurt, osolíme, opepříme, přidáme polévkové koření a špetku cukru, nastrouháme sýr, celé to promícháme a dáme vychladit do lednice.
2. Očištěné maso si nakrájíme na malé kousky, naklepeme a ochutíme kořením.
3. Přichystáme si těsto na bramborák. Brambory oloupeme, nastrouháme, zbavíme přebytečné vody, přidáme asi 2 vejce, majoránku, sůl, pepř, česnek podle chuti, mouku a zamícháme.
4. Připravené naporcované a okořeněné maso v tomto bramborákovém těstíčku obalíme a usmažíme na oleji. Podáváme to dohromady se salátem jako předkrm nebo i hlavní jídlo.
Zdroj: Lehký salátek s kuřecím masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lehky-salatek-s-kurecim-masem [On-line 23.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář