Suroviny
- rajčata 600 g
- zelená paprika 1 ks
- červená paprika 1 ks
- salátová okurka 1 ks
- cibule 1 ks
- česnek 2-3 stroužky
- olivový olej 3 lžíce
- pár kapek citronové šťávy
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- třtinový cukr 1 lžíce
- bazalka
K podávání:
- bazalka
- parmazánové hoblinky
Rajčata spaříme vařící vodou – stačí zalít a nechat půl minuty, scedit a oloupat slupku. Okurku oloupeme, nakrájíme na kousky, papriky vyloupeme a také nakrájíme. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny.
V mixéru rozmixujeme rajčata, papriky, okurku a cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, citronovou šťávu, špetku soli a mletého pepře, cukr. Natrháme pár lístků bazalky. Promixujeme. Ochutnáme a případně dochutíme.
Přendáme do nádoby, která lze dát do lednice, a necháme hodinu chladit.Před podáváním posypeme parmazánem a přidáme bazalku na ozdobu.
Zdroj: Letní studená polévka s parmazánovými hoblinkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/letni-studena-polevka-s-parmazanovymi-hoblinkami [On-line 31.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář