Ingredience
- 2 lilky
- Pepř
- Sůl
- Olej
- 350 g mletého masa
- 150 g listového špenátu
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 800 g sterilovaných rajčat
- 1 lžíce nasekaných provensálských bylinek
- 150 g čerstvého sýra
- 50 g parmezánu
- Koření na mleté maso
Mleté jehněčí dejte na pánev s olejem a orestujte. Maso vařečkou oddělujte nadrobno. Okořeňte, přidejte nasekaný špenát, osolte, opepřete, sundejte z ohně a vmíchejte čerstvý sýr. Směsí naplňte opečené plátky lilků a ty skládejte do zapékací mísy společně s omáčkou, kterou si připravte z cibule, česneku, rajčat a z provensálských bylinek. Závitky posypejte parmezánem a pečte v troubě 20 minut na 190 stupňů.
Zdroj: Lilkové závitky v rajčatové omáčce; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2654-lilkove-zavitky-v-rajcatove-omacce/ [On-line 23.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář