- 250 g žervé
- nastrouhaná kůra z 1 limetky
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1,25 dl plnotučné smetany
Mangová omáčka
- 1 mango, šťáva z 1 manga – může být i konzervované mango
- 4 lžičky moučkového cukru
- na ozdobu nastrouhaná kůra z 1 limetky a 4 mochyně
Do mísy dáme žervé, kůru z limetky a cukr a promícháme. V jiné misce našleháme smetanu a zamícháme do žervé. Vyložíme 4 ozdobné formy nebo misky plátýnkem a směs do nich rovnoměrně rozdělíme. Plátýnko přeložíme přes okraj a směs upěchujeme. Pro přípravu šťávy z manga odkrojíme po obou stranách podél pecky 2 silné plátky a okrájíme dužninu kolem pecky. Oloupeme. Nakrájíme 12 tenkých plátků a dáme stranou. Zbývající mango nasekáme, dáme spolu se šťávou z limetky a cukrem do mixéru a nahladko umixujeme. Můžeme též mango propasírovat a rozmíchat s cukrem a šťávou z limetky. Vyklopíme formy na talířky. Na každý talířek dáme 3 plátky manga, polijeme mangovou omáčkou a podáváme.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://dobroty-recepty.cz/porady-o-vareni-a-receptech/prostreno-nove-dily/prostreno-nove-dily-tyden-od-27-09-2010-do-1-10-2010/
Poslední tip, trik či komentář