reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Limetková pěna

  • 250 g žervé
  • nastrouhaná kůra z 1 limetky
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1,25 dl plnotučné smetany

Mangová omáčka

  • 1 mango, šťáva z 1 manga – může být i konzervované mango
  • 4 lžičky moučkového cukru
  • na ozdobu nastrouhaná kůra z 1 limetky a 4 mochyně

Do mísy dáme žervé, kůru z limetky a cukr a promícháme. V jiné misce našleháme smetanu a zamícháme do žervé. Vyložíme 4 ozdobné formy nebo misky plátýnkem a směs do nich rovnoměrně rozdělíme. Plátýnko přeložíme přes okraj a směs upěchujeme. Pro přípravu šťávy z manga odkrojíme po obou stranách podél pecky 2 silné plátky a okrájíme dužninu kolem pecky. Oloupeme. Nakrájíme 12 tenkých plátků a dáme stranou. Zbývající mango nasekáme, dáme spolu se šťávou z limetky a cukrem do mixéru a nahladko umixujeme. Můžeme též mango propasírovat a rozmíchat s cukrem a šťávou z limetky. Vyklopíme formy na talířky. Na každý talířek dáme 3 plátky manga, polijeme mangovou omáčkou a podáváme.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://dobroty-recepty.cz/porady-o-vareni-a-receptech/prostreno-nove-dily/prostreno-nove-dily-tyden-od-27-09-2010-do-1-10-2010/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.