Suroviny
- listové těsto 1 balení
- francouzský dresink
- rukola
- sůl
- mléko dle potřeby
- pepř
- kus másla
- sýr Gruyere 100 g
- šunka 100 g
Začneme tím, že si vykrojíme čtverečky z listového těsta a dáme je na pár minut do rozehřáté trouby, aby se nám listové těsto krásně “nafouklo”, pak je vyndáme. Mezitím si z másla, mouky a mléka uděláme klasickým způsobem hustý bešamel, který lehce osolíme a opepříme. Poté smícháme bešamelovou omáčku s nastrouhaným sýrem Gruyere a pokrájenou šunkou a necháme sýr rozpustit třeba v mikrovlnné nebo rozehřáté troubě. Vychlazený předpečený čtvereček z listového těsta rozpůlíme a na jednu stranu dáme teplý bešamel s rozpuštěným sýrem, přidáme hrst rukoly, zalijeme francouzským dresinkem a přikryjeme druhou půlkou listového těsta a servírujeme.
Zdroj: Listové těsto s rukolou a sýrem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/listove-testo-s-rukolou-syrem [On-line 04.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář