Ingredience
- polníček 125 g
- římský salát 1 kus
- česnek 1 stroužek
- ciabatta 2 kusy
- pancetta 12 plátků
- šťáva z půlky citronu 1 dávka
- parmazán vcelku 10 g
- olivový olej 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1.Troubu vyhřejeme na 200°C. Z ciabatty odstraníme kůrku a těsto z vnitřku bulky natrháme na kousky. Natrhané těsto rozložíme na plech vyložený pečicím papírem,pokapeme olivovým olejem a pečeme 10 minut dokřupava.
2. Mezitím si nakrájíme plátky pancetty na třetiny a česnek na plátky. Česnek a pancettu navršíme na krutony a pečeme dalších 10 minut, až je křupavá i slanina.
3. Smícháme si citronovou šťávu s pěti lžícemi olivového oleje, opepříme.V míse smícháme natrhaný salát a polníček. Přimícháme pancettu, krutony a dresink. Zasypeme hoblinkami parmazánu, případně osolíme a opepříme či přidáme citronovou šťávu a hned podáváme, aby se krutony nerozmočily.Zdroj: Listový salát s pancettou a parmazánem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/listovy-salat-s-pancettou-parmazanem [On-line 23.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář