reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krémová hrášková polévka

Ingredience

  • mražený hrášek 500 g
  • kuřecí nebo zeleninový vývar 800 ml
  • pórek (jen bílá část) 1 kus
  • šalotka 3 kusy
  • máslo 100 g
  • smetana ke šlehání 200 ml
  • cukr 1 lžička
  • sůl a pepř 1 špetka

salát:

  • máslo 1 lžíce
  • půl šalotky 1 dávka
  • hrášek 60 g
  • ledový salát 4 lístky
  • rajče 1 kus

1.V hrnci rozpustíme máslo, na kterém orestujeme najemno nakrájenou šalotku a pórek. Hrnec přikryjeme poklicí a zeleninu podusíme. Zvýšíme teplotu, přisypeme mražený hrášek a podlijeme vývarem (jen tolik, aby byl hrášek sotva potopený). Vaříme pouze krátce, aby hrášek neztratil barvu. Rozmixujeme kuchyňským mixérem dohladka nebo též můžeme propasírovat přes síto do čistého hrnce a polévku krátce prohřejeme, v případě potřeby zředíme horkým vývarem. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.

2. Salát: Rajče spaříme v horké vodě, oloupeme slupku, vydlabeme vnitřek, papírovou utěrkou vysušíme dužinu a nakrájíme ji na malé kostičky. Na másle orestujeme šalotku a hrášek. Nakrájíme listy ledového salátu a přidáme je k hrášku. Ztlumíme plamen a přidáme rajče. Osolíme, opepříme.

3. Servírování: Na talíř dáme vyšší kroužek (vykrajovátko na těsto nebo si ho vyrobíme např. z plastové lahve či kelímku od jogurtu). Do kroužku dáme salát a upěchujeme. Kolem nalijeme hráškový krém a kroužek vyndáme.Zdroj: Krémová hrášková polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremova-hraskova-polevka [On-line 23.05.2014]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


5 − = nula


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.