reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Listový salát s pancettou a parmazánem

Ingredience

  • polníček 125 g
  • římský salát 1 kus
  • česnek 1 stroužek
  • ciabatta 2 kusy
  • pancetta 12 plátků
  • šťáva z půlky citronu 1 dávka
  • parmazán vcelku 10 g
  • olivový olej 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

1.Troubu vyhřejeme na 200°C. Z ciabatty odstraníme kůrku a těsto z vnitřku bulky natrháme na kousky. Natrhané těsto rozložíme na plech vyložený pečicím papírem,pokapeme olivovým olejem a pečeme 10 minut dokřupava.

2. Mezitím si nakrájíme plátky pancetty na třetiny a česnek na plátky. Česnek a pancettu navršíme na krutony a pečeme dalších 10 minut, až je křupavá i slanina.

3. Smícháme si citronovou šťávu s pěti lžícemi olivového oleje, opepříme.V míse smícháme natrhaný salát a polníček. Přimícháme pancettu, krutony a dresink. Zasypeme hoblinkami parmazánu, případně osolíme a opepříme či přidáme citronovou šťávu a hned podáváme, aby se krutony nerozmočily.Zdroj: Listový salát s pancettou a parmazánem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/listovy-salat-s-pancettou-parmazanem [On-line 23.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.