reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Listový větrník plněný džemem z kořenové zeleniny

Suroviny:

  • 2 pláty listového těsta
  • 2 vejce na potření

Džem

  • 500 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 200 g petržele
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 100 g malých šalotek
  • 500 g cukru
  • 200 ml bílého vína
  • 50 ml koňaku
  • snítka tymiánu

Zeleninu nakrájíme na malé kostičky. ⅓ cukru zkaramelizujeme v hrnci, přidáme zeleninu, orestujeme, dosypeme zbytek cukru, zalijeme vínem a koňakem, přidáme drhnutý tymián, zavaříme, přiklopíme pokličkou a dusíme 20 minut.

Poté odklopíme a vaříme doměkka, až získáme konzistenci džemu. Necháme vychladit.

Pláty těsta položíme na sebe a podél velkého talíře vykrojíme kola.

První vrstvu těsta vložíme na pečicí papír většího rozměru než je samotné těsto. Potřeme džemem a zakryjeme druhou vrstvou těsta. Do středu lehce vmáčkneme sklenici dnem vzhůru a vytvoříme kolečko. Těsto nožem prokrojíme od okraje kolečka do hvězdice. Každou část zatočíme do tvaru větrníku a potřeme vejcem. Celý větrník přesuneme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180−200 °C 15−20 minut.

Zdroj: Listový větrník plněný džemem z kořenové zeleniny; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1665-listovy-vetrnik-plneny-dzemem-z-korenove-zeleniny/  [On-line 06.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.