Ingredience
- vajíčka 4 kusy
- droždí 1 dávka
- špetka soli 1 špetka
- mléko 1 dávka
- cukr 1 dávka
- polohrubá mouka 1 dávka
- vanilkový lusk 1 kus
- olej 1 dávka
- ovoce, ideálně lesní směs 1 balení
Připravíme si kvásek, do kterého postupně přidáváme vejce, mléko, mouku, sůl a cukr. Výbornou chuť dodají semínka praví vanilky. Vše dobře zpracujeme, těsto necháme vykynout a usmažíme na lívanečníku na trošce oleje a podáváme se šlehačkou, teplým ovocem a vanilkovým luskem.
Zdroj: Lívance s teplým ovocem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/livance-s-teplym-ovocem [On-line 20.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář