reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Losos á la cornelius s kaviárovou omáčkou a květákovým pyré

  • 800 g filetu z lososa bez kůže
  • 1 díl hrubozrnné soli : 1 díl krupicového cukru
  • olej

Filet lososa bez kůže (s odstraněnými malými kůstkami) podélně rozkrojíme na půl a obalíme ve směsi soli a cukru. Takto necháme asi hodinu odležet a poté omyjeme a osušíme.

Na pánev s trochou rozpáleného oleje pokládáme plátky lososa nejprve stranou, kde byla kůže (tam je maso tučnější), vyjmeme, opečenou stranu obalíme ve směsi ochucené strouhanky, vrátíme na pánev neopečenou stranou a krátce dopečeme.

Porce lososa před podáváním ještě jednou obalíme v ochucené strouhance (viz níže).

Ochucená strouhanka

  • strouhanka
  • drcený římský kmín
  • drcený koriandr
  • kůra z limetky

Strouhanku smícháme s uvedeným kořením a limetkovou kůrou.

 

Druhá možnost, jak připravit lososa v troubě je při 40 °C péct po dobu 90 minut. Je to nejšetrnější způsob pro zachování všech živin obsažených v rybě.

Omáčka

  • 200 ml 33% smetany
  • 250 g másla
  • 100 g lososového kaviáru
  • 2 lžíce nasekané pažitky

Smetanu vařením zredukujeme na poloviční množství, ručně a postupně vešleháme máslo, odstavíme a vmícháme lososový kaviár a sekanou pažitku.

Květákové pyré

  • květák
  • smetana
  • máslo
  • sůl

Vařený květák rozmixujeme s trochou horké smetany, zjemníme máslem, dochutíme solí.

Na talíř servírujeme porci květákového pyré (přidat můžeme pár kousků celého blanšírovaného květáku, porci lososa, omáčku. doplnit můžeme proužky červené cibule, kterou jsme povařili ve vodě s octem a cukrem.

Zdroj: Losos á la cornelius s kaviárovou omáčkou a květákovým pyré; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1360-losos-a-la-cornelius-s-kaviarovou-omackou-a-kvetakovym-pyre/ [On-line 14.12.2013]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


− 6 = dva


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.