reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mušle sv. Jakuba s hráškovým pyré a ragú

  • 4 mušle sv. Jakuba
  • slunečnicový olej
  • máslo
  • šupinková mořská sůl

Srdce z mušlí vyjmeme, lehce osolíme (sůl vytáhne sladkou chuť) a vložíme na pánev s rozpáleným olejem a krátce a zprudka opečeme z jedné strany, přidáme trochu másla, otočíme, zprudka dopečeme a dostavíme.

Hráškové ragú

  • přepuštěné máslo
  • hrášek
  • jablko

Do horkého přepuštěného másla vmícháme hrášek a na drobné kostičky nakrájené jablko.

Hráškové pyré

  • vařený hrášek
  • smetana
  • mletý pepř
  • sůl

Uvařený hrášek umixujeme s horkou smetanou do konzistence pyré, ochutíme pepřem a solí.

Potřebovat budeme ještě i bylinky. Na porci hráškového pyré klademe srdíčko mušle sv. Jakuba, doplníme hráškovým ragú a bylinkami.

Zdroj: Mušle sv. Jakuba s hráškovým pyré a ragú; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1361-musle-sv-jakuba-s-hraskovym-pyre-a-ragu/ [On-line 14.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.