Suroviny:
- 2 filety z lososa
- citron
- limeta
- cukr, sůl
- domácí majonéza
- mleté chilli
- bílý pepř
- jemné rajčatové pyré
- koňak
- bílé víno
- tymián, bazalka, petržel
- čerstvý kopr
- spařené rajče
Do hrnce s vodou nalijeme bílé víno, přidáme kolečka citronu, cukr, sůl, petržel, lososa a přivedeme k varu, po půl minutě vypneme. Rybu vyndáme a necháme okapat.
Smícháme majonézu, rajčatové pyré, koňak, bílé víno, chilli, cukr, sůl, šťávu z limetky. Omáčku prošleháme.
Lososa podáváme s omáčkou a pečivem, zdobíme spařeným rajčetem, bazalkou, citronem a čerstvým koprem.
Zdroj: LOSOS PO KARDINÁLSKU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 02.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář