reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Losos – rybí vývar a knedlíčky

Potřebujeme:

  • 1000g rybích kostí – ocasů a hlav
  • 1 cibuli,
  • 1 mrkev,
  • 2 řapíky celeru,
  • 200 ml suchého bílého vína,
  • 1 bobkový lis,t
  • 8 stonků z petrželky,
  • 2 větvičky tymiánu,
  • lžičku suchého tymiánu

Kosti, ocasy a hlavy vložíme do cedníku pod tekoucí studenou vodou a necháme je dokonale propláchnout a zchladit. Do hrnce přidáme víno, koření a led a postavíme na plotnu. Velmi pomalu přivedeme těsně pod bod varu. Opatrně sebereme pěnu, přidáme pokrájenou zeleninu a pomalu táhneme maximálně 20 minut. Vývar scedíme a necháme zachladnout.

Vývar se může hodně zredukovat (vyvařit) a potom nalít do plastického rozděleného tácku na led.

Oškrabané maso dáme do kutru. S trochou ledové tříště a smetany uděláme hladkou fáš, kterou ochutíme solí, pepřem a brandy. Je nutné pracovat rychle, fáš se nesmí zahřát. Z fáše uděláme knedlíčky či noky, které zavaříme ve vývaru a podáváme k polévce.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-losos-rybi-vyvar-a-knedlicky-4-3-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.