Ingredience
- filety lososa 5 kusů
- citrony 3 kusy
- koření na ryby 1 špetka
- olivový olej 7 lžic
- cukr dle potřeby 1 dávka
- sůl 1 špetka
- brokolice 1 kus
- tučnější tvrdý sýr 100 g
- mrkev 5 kusů
- kus másla 1 dávka
- mražené lesní ovoce 1 dávka
citronová omáčka:
- máslo 125 g
- hladká mouka 2 lžíce
- smetana na vaření 1 kus
- cukr 2 lžíce
- citron 2 kusy
1. Z citronu, cukru,koření a oleje se udělá marináda, do níž naložíme plátky lososa, které necháme odležet v lednici.
2. Na páře nebo ve vodě si uvaříme brokolici a mrkve do poloměkka.
3. Brokolici před podáváním chvíli gratinujeme se sýrem v troubě.
4. Předvařené mrkve pak na másle a cukru zkaramelizujeme, až jsou krásně glazované.
5. Rybu podáváme s citronovou omáčkou: z másla, mouky a smetany uděláme bešamel, který dochutíme citronovou šťávou, špetkou soli a cukrem. Můžeme ovonět i troškou strouhané citronové kůry
Zdroj: Losos s citronovou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/losos-s-citronovou-omackou [On-line 30.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář