reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pražený vepřový bůček

Ingredience

  • libový vykostěný bůček 1 kg
  • plecko 500 g
  • cibule 2 kusy
  • sádlo nebo olej 1 dávka
  • červená sladká paprika 1 špetka
  • sůl 1 špetka

na lokše:

  • brambory 7 kusů
  • hladká mouka 1 dávka
  • sůl 1 špetka

1. Vepřové maso si nakrájíme na větší kusy. Na omastku si v hlubším větším kastrolu orestujeme dozlatova nakrájenou cibuli a na ní opečeme ze všech stran maso. Osolíme a zasypeme červenou paprikou – nešetříme. Dobře promícháme a přikryjeme poklicí. Vodou nepodléváme, děláme na mírném ohni. Maso pustí vlastní šťávu a tuk a napůl se praží a napůl dusí. Když je měkké, podáváme ho s nasucho opečenými plackami.

2. Lokše: Uvařené, oloupané brambory rozmačkáme na bramborovou kaši, kterou necháme vychladnout.Do brambor vmícháme hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto, které zpracujeme do tvaru válečku. Z něj krájíme stejné dílky, které vyválíme na pomoučeném podkladu na placky silné maximálně půl centimetru. Lokše pečeme nasucho bez omastku na plotýnce z obou stran. Podáváme k masu.

Zdroj: Pražený vepřový bůček; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/prazeny-veprovy-bucek [On-line 30.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.