- steaky z lososa
- olej
- ½ kg sušených hřibů
- sůl, pepř
- 1 cibulka
- 30% smetana
- houbový extrakt
- bobkový list
- houbový a masový bujón
- polévkové koření
- tmavá jíška
- 1 kg brambor
Najemno nakrájenou cibulku osmahneme dozlatova, přidáme bobkový list, pár hodin namočené houby, sůl, pepř, houbový extrakt, masový a houbový bujón a polévkové koření. Zalijeme vodou a vše uvaříme. Dále přidáme tmavou jíšku a zahustíme. Nakonec vlijeme smetanu a popřípadě dosolíme. Vše podle chuti.
Mezitím uvaříme umyté nakrájené brambory. Lze je podávat s pažitkou.
Lososa očistíme, osolíme, opepříme a lehce orestujeme na oleji. Přelijeme omáčkou a podáváme s vařeným bramborem.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/losos-s-hribkovosmetanovou-omackou [On-line 1.6.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář