Ingredience
- losos 1 kg
- sušená rajčata 1 sklenice
- listový mražený špenát 1 kg
- menší cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- smetana 4 lžíce
- koření na rybu 1 špetka
- citron 1 kus
- brambory 1 kg
- bylinky dle chuti 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
Brambory si předvaříme, rozkrájíme na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme a dáme do trouby na 30 minut. Zhruba po 20 minutách smícháme smetanu s bylinkami dle chuti (např. kopr, bazalka, tymián) a zalijeme tím brambory. Pečeme dál.
Lososa nafiletujeme, okořeníme, pokapeme citronem a dáme uležet na půl hodiny do lednice (zatím nesolíme).
Na pánvi na olivovém oleji zpěníme do růžova nakrájenou cibulku, přidáme najemno nakrájený česnek a pokrájená sušená rajčata. Pak ještě dodáme zmražený listový špenát a počkáme do vyvaření vody. Posolíme a přidáme čtyři lžíce smetany.
Na trošce olivového oleje opečeme ideálně na grilovací pánvi připraveného odleženého lososa čtyři až pět minut z každé strany, rybu posolíme a můžeme podávat na špenátu a s bylinkovými bramborami.
Zdroj: Losos se špenátem a sušenými rajčaty; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/losos-se-spenatem-susenymi-rajcaty [On-line 19.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář