4 porce
- 20 dkg lososího masa na podkůvky
- 15 dkg zelí (kus hlávky)
- 1 fenykl
- 20 dkg karotky
- 10 dkg brokolice
- 1 pórek
- 10 dkg hub (hlíva ústřičná)
- 2 balení závinového těsta
- 1 dl olivového oleje
- 15 dkg másla
- 1 grapefruit
- 4 vajíčka
- 5 dkg mladých cibulových výhonků
- provázek na ovázání
Zeleninu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Necháme vychladnout, načež ji plníme do závinového těsta, jež nakonec jaksepatří zavineme. Vrchní stranu zeleninových závitků potřeme rozpuštěným máslem a upečeme do hněda v troubě při teplotě 180 °C.
Lososové plátky svineme do kulata a ovážeme provázkem. Osolíme, opepříme a na několika kapkách olivového oleje po obou stranách opečeme.
Z grapefruitu vylisujeme šťávu, přidáme k ní vaječné žloutky a nad vodní lázní z toho ušleháme tuhou pěnu. Přidáme špetku soli, načež do pěny postupně přimícháváme rozpuštěné máslo, které tam vléváme velmi tenkým proudem.
Zeleninové záviny rozkrájíme, položíme k nim rybu a při podávání nabízíme i grapefruitovou omáčku.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3757
Poslední tip, trik či komentář