reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lososí podkůvky se zeleninovým závinem a grapefruitovou omáčkou

4 porce

  • 20 dkg lososího masa na podkůvky
  • 15 dkg zelí (kus hlávky)
  • 1 fenykl
  • 20 dkg karotky
  • 10 dkg brokolice
  • 1 pórek
  • 10 dkg hub (hlíva ústřičná)
  • 2 balení závinového těsta
  • 1 dl olivového oleje
  • 15 dkg másla
  • 1 grapefruit
  • 4 vajíčka
  • 5 dkg mladých cibulových výhonků
  • provázek na ovázání

Zeleninu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Necháme vychladnout, načež ji plníme do závinového těsta, jež nakonec jaksepatří zavineme. Vrchní stranu zeleninových závitků potřeme rozpuštěným máslem a upečeme do hněda v troubě při teplotě 180 °C.

Lososové plátky svineme do kulata a ovážeme provázkem. Osolíme, opepříme a na několika kapkách olivového oleje po obou stranách opečeme.

Z grapefruitu vylisujeme šťávu, přidáme k ní vaječné žloutky a nad vodní lázní z toho ušleháme tuhou pěnu. Přidáme špetku soli, načež do pěny postupně přimícháváme rozpuštěné máslo, které tam vléváme velmi tenkým proudem.

Zeleninové záviny rozkrájíme, položíme k nim rybu a při podávání nabízíme i grapefruitovou omáčku.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3757

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.