reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lososí rizoto se zeleným chřestem

4 porce

  • 80 dkg filé z lososa
  • 20 dkg zeleného chřestu
  • 2 celé cibule
  • 6 dkg másla
  • 20 dkg jasmínové rýže
  • 5-10 dkg lososího kaviáru
  • 2-3 dl kuřecího vývaru
  • 4 dl bílého vína Irsai Olivér
  • 6 dl smetany
  • 6 dl oleje
  • sůl
  • pepř

Jemně nakrájenou cibulku podusíme na másle, zalijeme bílým vínem a s citem vaříme, aby se tekutina pomalu odpařila.

Tenčí část lososího filé rozkrájíme na kostičky. Silnější část nakrájíme na plátky a na několika kapkách oleje pak tyto plátky na mírném ohni propečeme.

Předvařenou rýži vložíme na dušenou cibulku, přidáme kostičky lososího masa, načež vše zalijeme vývarem a smetanou. Osolíme, opepříme a pomalu uvedeme do varu.

Chřest spaříme a upravíme jej pěkně na talíři až při podávání.

Z hotového rizota tvoříme s pomocí šálku kopečky, které pak vyklopíme na chřest rozložený na talíři, a teprve na tyto kopečky klademe pečené lososí plátky. Rybí maso potom ještě pokryjeme vrstvou lososího kaviáru.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3750

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.