4 porce
- 80 dkg filé z lososa
- 20 dkg zeleného chřestu
- 2 celé cibule
- 6 dkg másla
- 20 dkg jasmínové rýže
- 5-10 dkg lososího kaviáru
- 2-3 dl kuřecího vývaru
- 4 dl bílého vína Irsai Olivér
- 6 dl smetany
- 6 dl oleje
- sůl
- pepř
Jemně nakrájenou cibulku podusíme na másle, zalijeme bílým vínem a s citem vaříme, aby se tekutina pomalu odpařila.
Tenčí část lososího filé rozkrájíme na kostičky. Silnější část nakrájíme na plátky a na několika kapkách oleje pak tyto plátky na mírném ohni propečeme.
Předvařenou rýži vložíme na dušenou cibulku, přidáme kostičky lososího masa, načež vše zalijeme vývarem a smetanou. Osolíme, opepříme a pomalu uvedeme do varu.
Chřest spaříme a upravíme jej pěkně na talíři až při podávání.
Z hotového rizota tvoříme s pomocí šálku kopečky, které pak vyklopíme na chřest rozložený na talíři, a teprve na tyto kopečky klademe pečené lososí plátky. Rybí maso potom ještě pokryjeme vrstvou lososího kaviáru.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3750
Poslední tip, trik či komentář