Suroviny
- filet z lososa bez kůže 500 g
- vejce 2 ks
- zakysaná smetana
- pažitka 1 svazek
- česnek 1 stroužek
- jarní cibulka 1 svazek
- staré pečivo 1 ks
- kůra z jednoho citronu
- sůl
- černý pepř
- olej na smažení
- olivový olej
- rukola
- ocet balsamico
Nadrobno nakrájíme jarní cibulku, přidáme prolisovaným česnek, směs osolíme, opepříme a osmažíme na pánvi dozlatova, poté necháme vychladnout. Lososa a pečivo nakrájíme na kostičky. Ve větší míse je smícháme s nasekanou pažitkou, vejci, nastrouhanou citronovou kůrou, osmaženou cibulí a česnekem, osolíme a opepříme. Ze směsi vytvarujeme mini karbanátky, dále na pánvi rozpálíme olej a smažíme je tři minuty z každé strany.
Rukolové listy propereme ve studené vodě a necháme odkapat. Polijeme je olivovým olejem a osolíme, přidáme pár kapek citronu a vše promícháme. Můžeme podávat s dipem ze smíchané zakysané smetany a pažitky.
Zdroj: Lososové karbanátky se salátem z rukoly; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lososove-karbanatky-se-salatem-z-rukoly [On-line 10.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář