Ingredience
tatarák z lososa:
- filety z lososa bez kůže 100 g
- česká hořčice 1 lžička
- dijonská hořčice 1 lžička
- žlutá cibule 1 kus
- červená cibule 1 kus
- mletý bílý pepř (může být i černý) 1 dávka
- citronová nebo limetková šťáva 1 dávka
- křepelčí vajíčko 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
steak z lososa bez kůže:
- vykostěný steak z lososa bez kůže 100 g
- červená cibule 1 kus
- ocet balsamico 1 dávka
- citronová šťáva 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- rucola 1 balení
- cherry rajčátka 1 dávka
- bazalka (nebo jiné čerstvé bylinky) 1 dávka
1. Lososový filet na tataráček a obě cibulky najemno nakrájíme, přidáme další ingredience, pro gurmány můžeme přidat křepelčí vajíčko. Vše smícháme, necháme chvilku v chladu rozležet a podáváme s opečenou bagetkou nebo toustem.
2. Porce lososa pokapeme citronem, osolíme, opepříme a opečeme na horkém oleji krátce po obou stranách na pánvi. Rybu podáváme s malým salátkem z rucoly a třešňových rajčat, který jsme dochutili rovněž olivovým olejem, bylinkami a citronovou šťávou, ozdobenou čtvrtkou citronu.
Zdroj: Lososové variace; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lososove-variace [On-line 06.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář