reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lososové variace

Ingredience
tatarák z lososa:

  • filety z lososa bez kůže 100 g
  • česká hořčice 1 lžička
  • dijonská hořčice 1 lžička
  • žlutá cibule 1 kus
  • červená cibule 1 kus
  • mletý bílý pepř (může být i černý) 1 dávka
  • citronová nebo limetková šťáva 1 dávka
  • křepelčí vajíčko 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka

steak z lososa bez kůže:

  • vykostěný steak z lososa bez kůže 100 g
  • červená cibule 1 kus
  • ocet balsamico 1 dávka
  • citronová šťáva 1 dávka
  • olivový olej 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • rucola 1 balení
  • cherry rajčátka 1 dávka
  • bazalka (nebo jiné čerstvé bylinky) 1 dávka

1. Lososový filet na tataráček a obě cibulky najemno nakrájíme, přidáme další ingredience, pro gurmány můžeme přidat křepelčí vajíčko. Vše smícháme, necháme chvilku v chladu rozležet a podáváme s opečenou bagetkou nebo toustem.

2. Porce lososa pokapeme citronem, osolíme, opepříme a opečeme na horkém oleji krátce po obou stranách na pánvi. Rybu podáváme s malým salátkem z rucoly a třešňových rajčat, který jsme dochutili rovněž olivovým olejem, bylinkami a citronovou šťávou, ozdobenou čtvrtkou citronu.

Zdroj: Lososové variace; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lososove-variace [On-line 06.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.