Ingredience
lososový tatarák:
- losos 300 g
- malá cibule 1 kus
- sůl 1 špetka
- bílý pepř 1 špetka
- kapary 10 kusů
- worcestrová omáčka 1 lžička
- olivový olej 1 lžička
- citronová šťáva z poloviny citronu 1 dávka
- bageta 1 kus
rajčata s rukolou:
- rajčata 500 g
- sýr feta 125 g
- sůl a pepř 1 špetka
- olivový olej 2 lžíce
- natrhaná rukola 1 hrst
- bageta 1 kus
sýrový mix:
- sýr grana padano 100 g
- plísňový sýr 100 g
- ementál 100 g
- niva nebo gorgonzola 100 g
- bageta 1 kus
1. Lososový tatarák: Filet z lososa naškrábeme nožem, kůži vyhodíme, maso osolíme, opepříme bílým pepřem, přidáme najemno nakrájenou cibulku a kapary, přilejeme worcester, olivový olej a šťávu z poloviny citronu. Vše důkladně promícháme a podáváme s opečenou bagetou.
2. Rajčata s rukolou: Nakrájená rajčata rozprostřeme na talíř, osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem, na rajčata nadrolíme fetu, přidáme rukolu a opět pokapeme olivovým olejem. Podáváme s bagetou
3. Sýrový mix: na plátky nakrájíme různé druhy sýrů a vyskládáme je na talíř, podáváme s bagetou.
Zdroj: Lososový tatarák, rajčata s fetou a rukolou, sýrový mix; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lososovy-tatarak-rajcata-s-fetou-rukolou-syrovy-mix [On-line 12.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář