reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Luccio al vino bianco

Štika na bílém víně

(2 porce)

  • čerstvá štika o váze 1 kg
    1 šalotka
    2 mrkve
    2 lžíce hladké mouky
    2 dl smetany
    1 dl bílého vína
    chlebové krutony
    70 g másla
    sůl

Štiku očistíme od šupin a vyfiletujeme – po hřbetu páteře rybu nařízneme a nožem jedeme po kostech tak, abychom je “cítili”. Zařízneme u ocasu, odstraníme hlavu a zbyde nám filet. Zbytek kostiček odstraníme pinzetou.

Šalotku nakrájíme na jemno a zpěníme v pánvi na másle do zlata. Mrkev nastrouháme a přidáme k cibulce, necháme chvilku orestovat, zalijeme bílým vínem a necháme přejít varem. Filety štiky dáme do pekáčku, osolíme a přelijeme omáčkou z pánve. Poté směs nalijeme na štiku, kterou jsme dali do pekáčku, přikryjeme alobalem a zapečeme v troubě na 200° asi 10 minut.

Po upečení vyjmeme rybu z pekáče, omáčku nalijeme zpět do pánve, přisypeme trochu mouky a smetanu. Chvilku povaříme, aby omáčka zhoustla a dochutíme solí. Štiku servírujeme s omáčkou a opečenými chlebovými krutony.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.