reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Luštěninový chlebíček

Pro 12 osob:

  • Příprava pokrmu: 140 minut
  • Suroviny:
  • 2 lžičky oleje
  • 1 cibule
  • stroužek česneku
  • 2 řapíky celeru
  • po 400 g konzervovaných červených fazolí a čočky
  • 1 vejce
  • 1 mrkev
  • šálek čedaru,
  • šálek strouhanky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • po lžičce kmínu, koriandru, chilli, sůl

Na pánvi rozpal olivový olej a osmaž na něm pokrájenou cibuli, utřený česnek a drobně nakrájený celer. Pak pánev odstav a nech trochu vychladnout.
Fazole a čočku z konzervy propláchni, sceď a společně s cibulí a vejcem rozmixuj najemno. Směs přesyp do mísy, přidej zbývající suroviny (mrkev i čedar najemno rozstrouhané, koření čerstvě umleté), případně ještě mletý černý pepř, a důkladně promíchej.
Troubu předehřej na 180 stupňů a vymasti pečicí formu. Ochucenou směs dej lžící do formy a na povrchu zarovnej. Peč asi hodinu. Pak chlebíček vyklop, nakrájej na plátky a podávej teplý nebo studený se zeleninovým salátem. Chlebíček je pikantní a bohatý na vlákninu, ideální ke svačině.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.