reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Luxusní žemlovka

Potřebujeme:

  • 8 plátků bílého toastového chleba
  • 500 g čerstvých rozpůlených jahod
  • 400 ml mléka
  • 1 vejce + 2 žloutky
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíci rumu
  • 1 skořicový cukr
  • 1 lžíci medu
  • máslo
  • 1 lžíci namočených rozinek
  • špetku soli

Plátkům toastového chleba odřízneme kůrky. Ohřejeme mléko s krupicovým cukrem a rozšleháme ho s vejcem a žloutky. Plátky bílého chleba namočíme do mléka. Tvaroh smícháme s medem a rumem. Zapékací misku vymažeme máslem, na dno rozložíme vymačkané kousky chleba, pokryjeme tvarohem. Na tvaroh rozložíme půlky jahod, posypeme lžící moučkového cukru a zakryjeme zbytkem chleba. Povrch posypeme skořicovým cukrem a změklými rozinkami, případně několika kousky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (165°C) asi 15 minut. Zemlbábu posypeme moučkovým cukrem a těsně před podáváním ozdobíme několika plátky čerstvých jahod.

Zdroj: Luxusní žemlovka; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/luxusni-zemlovka-misto-jablek-jahody.html [On-line 29.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.