4 porce
- 70 dkg brambor
- bobkový list
- 2 dužinaté papriky (jako na plnění)
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 1 svazeček petrželové natě
- máslo
- mouka
- sůl
- pepř
- kmín
Brambory nakrájíme na malé kostičky a začneme je vařit ve slané vodě. Přihodíme k nim také pár bobkových listů.
Papriky, rajčata cibuli rozkrájíme nadrobno a uvaříme si z toho všeho lečo.
Z másla a mouky si uděláme světle hnědou jíšku a zalijeme ji troškou vody. Osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a petrželkou, a nakonec přimícháme i lečo.
Z jíšky a leča nám vznikne zahuštění, které vlijeme do polévky, několik minut ještě celé dohromady povaříme a můžeme podávat.
Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3664
Poslední tip, trik či komentář