reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lángoš (podplamenice) – Menu „Z pobřeží Balatonu”

4 porce

  • ½ kg mouky
  • 3 dkg droždí
  • 1 dl mléka
  • 1 špetička práškového cukru
  • 7 dkg sýra
  • olej

Brambory uvaříme. Droždí s cukrem necháme naběhnout ve vlažném mléce.

Kvásek přimícháme k mouce, přisypeme sůl a do toho ještě nastrouháme sýr. Přidáme trochu vody, abychom získali měkké těsto. 10 minut je hněteme, načež těsto necháme půl hodiny odpočívat.

Až nám těsto nakyne, ještě jednou je prohněteme.

Rozehřejeme si olej, ve kterém upečeme kulaté placky (lángoše) vytvarované z těsta.

Nadrobno nasekaný česnek máčíme ve vodě – a touto směsí hotové lángoše potřeme. Můžeme je samozřejmě navíc ještě potírat zakysanou smetanou a posypávat strouhaným sýrem.

Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3684

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.