reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Maďarská bramboračka – Menu První máj

4 porce

  • 70 dkg brambor
  • bobkový list
  • 2 dužinaté papriky (jako na plnění)
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 1 svazeček petrželové natě
  • máslo
  • mouka
  • sůl
  • pepř
  • kmín

Brambory nakrájíme na malé kostičky a začneme je vařit ve slané vodě. Přihodíme k nim také pár bobkových listů.

Papriky, rajčata cibuli rozkrájíme nadrobno a uvaříme si z toho všeho lečo.

Z másla a mouky si uděláme světle hnědou jíšku a zalijeme ji troškou vody. Osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a petrželkou, a nakonec přimícháme i lečo.

Z jíšky a leča nám vznikne zahuštění, které vlijeme do polévky, několik minut ještě celé dohromady povaříme a můžeme podávat.

Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3664

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.